Corona-paniek bij Engeland: Twee internationals in quarantaine

Corona-paniek bij Engeland: Twee internationals in quarantaine
Maandag 21 juni 2021 - 21:20   I   door Redactie

Tot nu toe kon corona nog buiten de EK-muren gehouden worden, maar één besmetting zou het vuur aan de lont kunnen steken. Dus houden ze bij Engeland hun hart vast.

Want bij Schotland is er voor het eerst tijdens dit toernooi een positief geval opgedoken. Billy Gilmour heeft het vlaggen en moet nu tien dagen in isolatie gaan leven. En dat heeft meteen ook rechtstreekse gevolgen voor Engeland.

Om de simpele reden dat beide ploegen afgelopen donderdag nog tegenover elkaar stonden en Gimour tijdens die wedstrijd in contact kwam met zijn tegenstanders Mason Mount en Ben Chilwell.

Omdat de regels bij een coronabesmetting strikt moeten worden nageleefd, moet het duo nu in quarantaine. De twee Chelsea-spelers missen zo de laatste match tegen Tsjechië dinsdag. Net zoals Gilmour uiteraard de match Schotland-Tsjechië mist.

Desastreuze gevolgen?

Bij Engeland vrezen ze nu vooral dat of Mount of Chilwell besmet zou geraakt zijn. Als zij en eventueel nog andere ploegmaats positief testen, zou dat immers desastreuze gevolgen kunnen hebben voor de rest van het toernooi.

TAGS  I  Engeland  I  Kroatië  I  Tsjechië  I  Schotland

woensdag 29 november 2023

dinsdag 28 november 2023

maandag 27 november 2023

zondag 26 november 2023