Nederland pakt opnieuw uit, Oekraïne laat zich verrassen door Oostenrijk

Nederland pakt opnieuw uit, Oekraïne laat zich verrassen door Oostenrijk
Maandag 21 juni 2021 - 19:55   I   door Redactie

Op de slotspeeldag in groep C pakte Nederland zoals verwacht negen op negen. Daarmee gaat het autoritair in het spoor van Italië dat zondag hetzelfde flikte. Oekraïne ging verrassend onderuit tegen Oostenrijk.

Noord-Macedonië-Nederland 0-3

Nadat Noord-Macedonië verrassend goed uit de startblokken schoot kwam Nederland goed weg toen eerst een doelpunt van Trickovksi (ex-Club Brugge) nipt werd afgekeurd voor buitenspel en vervolgens een poging van Trajkovski (ex-Zulte Waregem) op de binnenkant van de paal terecht kwam.

Twee keer op aangeven van good old Goran Pandev (37) in wat zijn afscheidsmatch was. Maar toen Depay aan de overkant wel kon scoren was de veer meteen gebroken bij Goran Pandev en co. Wijnaldum zorgde met twee goals uiteindelijk nog voor een ruime zege en een perfecte negen op negen.

Oekraïne-Oostenrijk 0-1

Tegen de verwachtingen in liet Oekraïne zich verrassen door de Oostenrijkers. Baumgartner zorgde na twintig minuten voor de enige goal van de wedstrijd. Een ontstellend zwak Oekraïne kon de Oostenrijkse voorsprong nooit meer in gevaar brengen.

En zo gaan Arnautovic en co. door naar de 1/8e finales. Roman Yaremchuk en Ruslan Malinovskiy hebben een mirakel nodig om alsnog de achtste finales te halen, maar de drie punten zijn zo goed als zeker onvoldoende.

Eindstand groep C

1. Nederland 9

2. Oostenrijk 6

3. Oekraïne 3

4. Noord-Macedonië 0

TAGS  I  Nederland  I  Oekraïne  I  Oostenrijk  I  Noord-Macedonië

donderdag 8 december 2022

woensdag 7 december 2022

dinsdag 6 december 2022