Wesley Sonck wordt keihard afgemaakt: "Met zijn minder ontwikkelde mondje"

Wesley Sonck wordt keihard afgemaakt:
Zaterdag 19 juni 2021 - 08:30   I   door Redactie

Wesley Sonck is één van de vaste mensen in het analistenkorps van Sporza. De gewezen spits schuift vaak aan tafel bij de omkadering van EK-wedstrijden en is ook regelmatig te gast in Villa Sporza. Dat Sonck voor- en tegenstanders heeft, is echter wel duidelijk.

Nico Dijkshoorn is duidelijk géén fan van Sonck. Dat maakt de Nederlandse columnist duidelijk in Het Nieuwsblad. Dijkshoorn volgde de match van de Rode Duivels donderdag bij de VRT en ergerde zich blauw aan de analyses van Sonck.

"Stem als een broze fluitketel"

"Ik had me al een tijdje niet verdiept in Sonck. Ik weet ook niet wat hij nu doet. Ik kan dat wel opzoeken, maar het is leuker als ik gok waar hij nu zijn geld mee verdient", steekt Dijkshoorn van wal.

"Met analyseren van voetbal, maar ik vermoed dat hij ook als motivator is in te huren door grote bedrijven, waar hij dan vertelt dat je met een beperkte woordenschat en een stem als een broze fluitketel toch heel veel kunt bereiken in het leven", volgt er een eerste sneer aan het adres van Sonck.

(Lees verder onder de afbeelding)

"Hij zat maar wat uit zijn nekje te lullen"

En daar blijft het niet bij. "Wat mij vooral opviel, was hoe hard Sonck erin vloog. Die had zich al een week zitten opladen om een beetje positiviteit de studio in te tillen. Ik luisterde naar een onnavolgbaar verhaal."

"Verschillende analyses leken zich met elkaar te vervlechten. Het ene moment dacht ik: Ja, hij heeft helemaal gelijk en een seconde later was ik ervan overtuigd - met dank aan Vormer - dat hij maar wat uit zijn nekje zat te lullen."

Uiteindelijk deden de analyses van Sonck er niet echt meer toe. Kevin De Bruyne redde onze Rode Duivels, en dat merkte ook Dijkshoorn op. "Adembenemend was het, hoe Kevin De Bruyne orde op zaken stelde. Bijna verveeld. Zijn gezichtsuitdrukking na de winnende treffer was veelzeggend. Geen lachje kon eraf."

Minder ontwikkelde mondje

"De Bruyne liet zich aanraken en hij liet zich even bewonderen. Ongeveer alles waar Wesley Sonck nog steeds van droomt. Ach, waar is de tijd dat hij zijn voeten liet spreken in plaats van zijn wat minder ontwikkelde mondje?"

Poll: Vind jij Wesley Sonck een goede analist?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Denemarken  I  Club Brugge  I  KRC Genk

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024