Boeiende derby tussen Engeland en Schotland eindigt onbeslist

Boeiende derby tussen Engeland en Schotland eindigt onbeslist
Vrijdag 18 juni 2021 - 22:46   I   door Redactie

De Britse derby op het EK is onbeslist geëindigd. Na negentig boeiende minuten tussen Engeland en Schotland stond er nog steeds een 0-0-stand op het scorebord. Engeland is met 4 op 6 wel zo goed als zeker van een plaats in de 1/8ste finales.

Engeland-Schotland 0-0

In een boeiende Britse derby tekende Engeland voor het eerste échte gevaar. Op hoekschop klom Stones hoger dan alles en iedereen. De verdediger van Manchester City mikte de bal in de hoek, maar zag zijn poging op de paal uiteenspatten.

De Engelsen waren baas, maar Schotland kwam er bij momenten gevaarlijk uit. Op het halfuur pakte O'Donnell uit met een prachtige volley. Pickford zag de bal pas laat komen, maar schudde een uitstekende parade uit zijn handen. De stand aan de rust? 0-0.

Geen flits

In de tweede helft probeerde Engeland een versnelling hoger te schakelen. Schotland werd teruggedrongen en Marshall moest een loeiharde knal van Mount in corner duwen. De Engelsen bleven aandringen, maar in de zone van de waarheid was het gewoon te weinig.

Southgate haalde Foden en Kane eruit en gokte op een flits van Grealish of Rashford. Een begrijpelijke keuze van de Engelse bondscoach, maar doelpunten leverden zijn wissels niet meer op. Een boeiende match, maar het is duidelijk dat er bij dit Engeland nog werk aan de winkel is.

Stand in Groep D

Tsjechië 4

Engeland 4

Kroatië 1

Schotland 1

TAGS  I  Engeland  I  Schotland  I  voetbal

zondag 2 oktober 2022

zaterdag 1 oktober 2022

vrijdag 30 september 2022

donderdag 29 september 2022