'Anderlecht maakt werk van erg verrassende zomeraanwinst'

'Anderlecht maakt werk van erg verrassende zomeraanwinst'
Donderdag 17 juni 2021 - 09:30   I   door Redactie

Het seizoen is nog niet begonnen of RSC Anderlecht moet al vol aan de bak. Er ligt veel werk op de plank bij paars-wit, dat in iedere linie versterking moet halen. Dé prioriteit van Peter Verbeke en co? Een nieuwe spits.

Nu het zeker is dat Lukas Nmecha (22) niet blijft, moet Anderlecht dringend werk maken van een nieuwe aanvaller. Bij paars-wit voelden ze de bui al hangen en namen ze hun voorzorgen. Dat blijkt uit het feit dat de Brusselaars nu al hun pijlen richten op een andere spits.

Volgens Het Nieuwsblad heeft Anderlecht zijn zinnen gezet op Evann Guessand (19). De spits van Nice werd vorig seizoen uitgeleend aan het Zwitserse Lausanne en deed het daar behoorlijk goed. Guessand, een dynamische spits van 1,87m, was in 38 wedstrijden goed voor 7 goals en 5 assists.

1,5 miljoen

"Guessand is nog geen afgewerkt product, maar heeft potentieel. Bovendien lijkt hij betaalbaar", benadrukt Het Nieuwsblad. De spits heeft nog slechts één jaar contract bij Nice en kan wellicht weg voor een beperkte som weg. Volgens Transfermarkt bedraagt zijn marktwaarde 1,5 miljoen euro.

Anderlecht krijgt wel concurrentie voor Guessand. Ook de Engelse clubs Newcastle United en Southampton volgen de jeugd­international. En zelfs Cercle Brugge wordt aan de spits gelinkt, al zal dat dan wellicht via moederclub Monaco verlopen.

Poll: Zou dit een goeie aanwinst zijn voor Anderlecht?

TAGS  I  Nice  I  Anderlecht  I  Lausanne  I  Newcastle United  I  Southampton  I  Monaco  I  Cercle Brugge

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024