Roberto Martínez moet zwaar opletten: "Als je hém in basis zet, heb je problemen"

Roberto Martínez moet zwaar opletten:
Woensdag 09 juni 2021 - 12:00   I   door Redactie

Voor de Rode Duivels gaat het EK komende zaterdag van start. En dus zal in de komende dagen druk gespeculeerd worden over de basiself die tegen Rusland kan/mag/moet beginnen.

In de podcast 'De Tribune' op Sporza namen commentatoren Aster Nzeyimana en Peter Vandenbempt spelenderwijs de rollen van respectievelijk Roberto Martínez en zijn assistent over.

Nzeyimana vormde een basiself waarbij hij Jérémy Doku boven Yannick Carrasco verkoos. "En daar zit een plan achter", legde hij uit. "Want de trage en statische Russische defensie geeft weinig ruimte weg. Dan heb je met Doku iemand die een actie op de korte ruimte kan maken."

Voor Vandenbempt is Carrasco echter incontournable, al is ook hij gecharmeerd door Doku. "Op basis van de voorbije maanden staat Doku boven Dries Mertens, maar je moet ook aan groepsmanagement doen."

Storing in de symbiose

En dus zou hij in tegenstelling tot Nzeyimana nooit Doku in de basiself droppen. "Dat zit niet lekker", aldus Vandenbempt. "Doku wil wel op de bank beginnen, denk ik. En anders heb je toch al een storing in de symbiose."

Poll: Ga jij akkoord dat een basisplaats voor Doku voor problemen zou kunnen zorgen?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Rusland  I  Denemarken  I  Finland

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024