"Zonder Hazard en Witsel naar het EK, beter voor hen als mens en voetballer"

Zondag 06 juni 2021 - 09:00   I   door Redactie

Hét gespreksonderwerp bij de Rode Duivels is het blessureleed van de sterkhouders. Zowel Axel Witsel, Eden Hazard als Kevin De Bruyne liggen in de lappenmand. En het is maar de vraag of ze tijdig opgelapt zullen raken.

En het is niet dat ze maar met een pijntje sukkelen. Neen, het gaat over ernstige blessures of zware revalidaties. Voor Kevin De Bruyne ziet er het nog het best uit, ondanks zijn neus- en oogkasbreuk. 

Omdat hij in tegenstelling tot Hazard en Witsel al een heel seizoen in de benen heeft en daar bij momenten op zeer hoog niveau aan het spelen was. Daar is bij de andere twee Rode Duivels geen sprake van.

Hazard sukkelt omzeggens al twee jaar van de ene blessure in de andere en Witsel is na zijn operatie aan de achillespees letterlijk al meer dan vijf maanden van het veld verdwenen. Er zijn dan ook grote twijfels of ze één fit zullen raken en twee vervolgens wel een meerwaarde zullen kunnen bieden.

Ondenkbaar

Jan Mulder denkt alvast van niet en doet een controversiële uitspraak. "Ik zou zonder Hazard en Witsel naar het EK gaan. Het zou beter zijn voor hen als mens en als voetballer. Hazard kan nog vijf jaar schitteren. Maar op dit toernooi? Ondenkbaar”, vertelt hij in de EK-gids van Het Laatste Nieuws. 

Poll: Zou jij zonder Witsel en Hazard naar het EK trekken?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Griekenland  I  Kroatië

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024