'Vanhaezebrouck is Kompany te snel af en lokt Belgische uitblinker naar Gent'

'Vanhaezebrouck is Kompany te snel af en lokt Belgische uitblinker naar Gent'
Donderdag 20 mei 2021 - 16:00   I   door Redactie

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar AA Gent staat nu echt op het punt om een fraaie transfer af te ronden. De 26-jarige Julien De Sart komt in de zomer transfervrij over van KV Kortrijk.

Een vertrek van De Sart hangt al een tijdje in de Kortrijkse lucht. De gesprekken tussen KV Kortrijk en De Sart liepen op niets uit en de speler wilde graag hogerop. AA Gent wilde De Sart in januari al aantrekken, maar op dat moment hield KVK het been nog stijf.

Later meldde ook Anderlecht zich bij De Sart. Paars-wit heeft geen groot transferbudget en dus moet sportief directeur Peter Verbeke creatief zijn. Een transfervrije De Sart sprak hem in dat opzicht wel aan.

Eventjes leek het erop dat Anderlecht met de sterkhouder van KV Kortrijk aan de haal zou gaan, maar niets is minder waar. Volgens welingelichte bronnen gaat De Sart zijn carrière verderzetten bij AA Gent.

Vanhaezebrouck charmeert

Het is Gent-coach Hein Vanhaezebrouck die De Sart over de streep wist te trekken. De speler voelt meer voor een overstap naar de Ghelamco Arena dan voor een avontuur bij het Anderlecht van Vincent Kompany.

Een doorn in het oog van Kompany. Hij wilde De Sart er naar verluidt graag bij. Maar Vince the Prince moest het in dit dossier dus afleggen tegen Vanhaezebrouck. Die kan zo zijn elftal voor volgend seizoen beginnen te smeden. Het staat nu al vast dat Gent nog nieuwe spelers gaat halen.

TAGS  I  AA Gent  I  KV Kortrijk  I  Anderlecht

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024