De Vlieger haalt Martínez volledig onderuit: “Ik kan dat niet geloven”

De Vlieger haalt Martínez volledig onderuit: “Ik kan dat niet geloven”
Dinsdag 18 mei 2021 - 11:00   I   door Redactie

Roberto Martínez maakte maandag zijn 26-koppige selectie voor het aankomende EK bekend. In zijn groep reserveerde de bondscoach ook een plaatsje voor de revaliderende Axel Witsel (32). Niet iedereen begrijpt die keuze.

Analist Geert De Vlieger zou Witsel nooit hebben opgenomen in de EK-selectie. Bij De Zondag haalt De Vlieger de bondscoach dan ook onderuit. “Waarom ik in tegenstelling tot Martínez Axel Witsel niet opneem in mijn selectie? Omdat je er een hoop gedoe mee krijgt. Klaar of niet…”, verduidelijkt De Vlieger.

De analist denkt dat het verstandiger was geweest om Witsel thuis te laten. “Ik kan moeilijk geloven dat Witsel écht nog fit geraakt voor dat niveau. Beter meteen komaf mee maken, denk ik”, voegt hij er nog aan toe.

Martínez denkt er uiteraard anders over. Dat maakte de Spanjaard bij de bekendmaking van zijn selectie ook duidelijk. “We zijn in de eerste plaats heel blij dat Witsel erbij is”, vertelde Martínez. “We verwachten niets van Axel, daar wil ik duidelijk in zijn.”

"De echte beslissing over Witsel wordt genomen op 11 juni"

“De echte beslissing over hem wordt genomen op 11 juni, de dag dat het EK begint. Pas dan beslissen we of hij erbij blijft of niet. We geven hem de tijd om aan zijn terugkeer te werken. Axel verdient dit. Hij kan een belangrijke rol spelen op het EK”, besloot de bondscoach.

Poll: Zou jij Witsel meenemen naar het EK?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Borussia Dortmund  I  Standard

maandag 23 mei 2022

zondag 22 mei 2022

zaterdag 21 mei 2022

vrijdag 20 mei 2022