Thorgan Hazard staat voor spraakmakende transfer naar Bayern München

Thorgan Hazard staat voor spraakmakende transfer naar Bayern München
Woensdag 12 mei 2021 - 10:00   I   door Redactie

De tegenstelling kan niet groter zijn. Terwijl Eden Hazard bij Real Madrid de absoluut slechtste periode uit zijn carrière beleeft, kan het bij broer Thorgan niet beter lopen. Zelfs zo goed dat hij nu nog een stap hoger dan Borussia Dortmund kan.

En een stap hoger dan Borussia Dortmund kan in Duitsland maar één ding betekenen: Bayern München. En dat is ook wat nu in de omgeving van de Hazards te horen valt, dat de Rode Duivel komende zomer naar de recordkampioen trekt.

Dat Thorgan bij Borussia Dortmund nog een contract tot 2024 heeft zou daarbij geen beletsel zijn. Bayern München wil na het falen in de Champions League - de eliminatie in de kwartfinale ligt nog altijd zwaar op de lever - immers zwaar investeren om opnieuw de absolute Europese top te bestormen.

In Beieren zouden ze Hazard niet zozeer als de sterkhouder zien die de ploeg moet dragen, maar wel als een meerwaardespeler die moet meehelpen het drukke programma te managen. Waarbij hij dus niet altijd in de basis zou staan, maar wel meer dan voldoende om zich gewaardeerd te voelen.

Grote eer

Thorgan zelf zou daar naar verluidt geen problemen mee hebben, omdat hij een overgang naar één van de beste clubs ter wereld als een grote eer beschouwt. Het zou op zijn 28ste ook de absolute bekroning zijn van een carrière die een stuk trager verliep dan die van broer Eden, maar daarom niet minder succesvol.

Hazard kwam voor het eerst echt boven water bij Zulte Waregem, waar hij na een fantastisch seizoen de Gouden Schoen pakte. Vervolgens ging het via zijn moederclub Chelsea rechtstreeks naar Borussia Mönchengladbach. Daar deed hij het zo goed dat in 2019 Borussia Dortmund kwam aankloppen. En nu dus Bayern München.

Poll: Zal Thorgan Hazard kunnen doorbreken bij Bayern München volgens jou?

TAGS  I  Borussia Dortmund  I  Bayern München  I  Real Madrid

maandag 23 mei 2022

zondag 22 mei 2022

zaterdag 21 mei 2022

vrijdag 20 mei 2022