Bom ontploft bij Standard: Leye en Carcela verklaren elkaar de oorlog

Bom ontploft bij Standard: Leye en Carcela verklaren elkaar de oorlog
Zondag 09 mei 2021 - 09:30   I   door Redactie

Standard won zaterdagavond met 2-1 van AA Gent, maar daarmee is de 6-2 op KV Oostende niet uitgevaagd en zijn zeker niet alle problemen van de baan. En dus grijpt trainer Mbaye Leye zwaar in.

Want de Standard-coach heeft het helemaal gehad met de vedettenstreken en het gebrek aan discipline in de kleedkamer. Met Mehdi Carcela voorop. Die slaagde er afgelopen donderdag nog maar eens in te laat te komen op een tactische bespreking.

Voor Leye was dat de druppel die de emmer deed overlopen. "Als je te laat komt, dan moet je ook maar alleen in je hoek gaan trainen", aldus Leye in La Dernière Heure. "Hetzelfde voor Balikwisha: als je mijn assistent verbaal aanvalt, dan moet je de gevolgen dragen."

Balikwisha had tijdens een wedstrijd fel gereageerd na een opmerking van assistent-trainer Patrick Asselman. Voor Leye is de maat nu vol. Carcela is nu de hele week disciplinair geschorst en zal alleen moeten trainen.

Discipline

"Discipline staat voorop", stuurde Leye een waarschuwing naar de rest van de kleedkamer. Het valt af te wachten of het nog goed komt met Carcela. Want het te laat komen is alleen maar een manier om Leye uit te dagen. Al laat die dat dan weer niet over zich heen gaan.

Onder de ontslagen Philippe Montanier werd de aanvallende middenvelder ook al een paar keer disciplinair gestraft. Al lag het probleem volgens Carcela toen bij Montanier...

Poll: Moet de kleedkamer bij Standard uitgekuist worden volgens jou?

TAGS  I  Standard  I  AA Gent

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024