Lazio schrapt Wesley Hoedt van spelerslijst: 'Club haalt hem terug naar België'

Lazio schrapt Wesley Hoedt van spelerslijst: 'Club haalt hem terug naar België'
Zaterdag 08 mei 2021 - 19:30   I   door Redactie

Het verhaal van Wesley Hoedt bij Lazio is volledig afgelopen. De Romeinse topclub verwijderde de Nederlandse verdediger van de officiële spelerslijst, waardoor hij roemloos terug moet naar Southampton.

Wesley Hoedt (27) ontpopte zich vorig seizoen bij Antwerp tot één van de beste verdedigers in de Jupiler Pro League. Iets waar hij finaal een overstap - in de vorm van een huur - naar Lazio aan overhield.

Maar daar kon Hoedt zich tijdens deze jaargang niet doorzetten. Wat begon met een voortdurende jojo tussen de basis en de bank eindigde in een tribuneplaats en nu dus finaal in een schrapping, waardoor hij dit seizoen niet meer in actie zal komen.

De concurrentie is natuurlijk enorm bij Lazio, maar de verdediger lag ook niet in het bovenste schuif bij trainer Simone Inzaghi. Het werd tijdens het seizoen al duidelijk dat een definitieve overname er niet in zat en die is nu dus ook officieel van de baan.

Zo snel mogelijk van de hand

Maar ook Southampton zit niet te wachten op Hoedt. De Engelsen willen hem zo snel mogelijk van de hand doen en kijken daarvoor nu richting België. Met name Club Brugge toonde afgelopen zomer al bijzonder veel interesse. 

Net als Anderlecht - dat financieel niet ver genoeg kon springen- en Antwerp, dat hem na zijn uitstekende seizoen logischerwijze wilde houden. Italiaanse bronnen melden nu echter dat waar blauw-zwart vorig seizoen faalde, het nu wel zijn slag zal thuishalen.

Antwerp?

De transfersom van 5 miljoen euro die Southampton vraagt is voor de Bruggelingen sowieso geen enkel probleem en ook Hoedt zou graag terugkeren naar België, zeker als hij straks met Club Brugge Champions League zou kunnen spelen.

Blauw-zwart rekent op Hoedt om een waarschijnlijk vertrek van Kossounou op te vangen, maar vooral om het niveau van de verdediging toch op te krikken. Afwachten evenwel of ex-club Antwerp dat zomaar zal laten gebeuren.

Poll: Zal Club Brugge Antwerp kunnen aftroeven?

TAGS  I  Lazio  I  Club Brugge  I  Antwerp  I  Anderlecht  I  Southampton

maandag 23 mei 2022

zondag 22 mei 2022

zaterdag 21 mei 2022

vrijdag 20 mei 2022