Bom na Chelsea-Real Madrid: Twee jaar schorsing dreigt voor Courtois en Hazard

Bom na Chelsea-Real Madrid: Twee jaar schorsing dreigt voor Courtois en Hazard
Woensdag 05 mei 2021 - 23:30   I   door Redactie

Het sportieve nieuws woensdagavond was dat Chelsea Real Madrid uitschakelde in de halve finale van de Champions League, het niet-sportieve dat vier 'Super League'-clubs zware sancties riskeren.

Juventus, Milan, Barcelona en Real Madrid zijn de enige van de twaalf originele oprichters van de zogeheten Super League die zich nog niet officieel hebben teruggetrokken. De zes Engelse topclubs (waaronder Chelsea) plus Atlético en Inter hebben dat wel toegezegd.

De UEFA pikt het niet dat de vier dissidente clubs zich blijven verzetten en is nu naar verluidt echt van plan om zwaar te gaan straffen. Zo zou volgens het doorgaans zeer betrouwbare ESPN een uitsluiting van twee jaar - de maximale straf - van Europees voetbal volgen.

Geen deelname aan Champions League, Europa League of zelfs de nieuwe Conference League dus. Als die schorsing effectief uitgevoerd wordt zou dat voor de desbetreffende clubs vooral een financiële ramp zijn, maar voor de spelers inclusief Courtois en Hazard dus vooral een sportieve ramp.

Poll: Zal die uitsluiting van twee jaar er volgens jou echt komen?

TAGS  I  Real Madrid  I  Rode Duivels  I  Chelsea  I  Barcelona  I  Juventus  I  Milan  I  Atlético  I  Inter

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024