"Anderlecht werd duidelijk bevoordeeld door de scheids tegen Club Brugge"

Dinsdag 04 mei 2021 - 10:30   I   door Redactie

De topper tussen Club Brugge en RSC Anderlecht eindigde onbeslist. Na afloop van het duel was er wel veel te doen over een fout van Josh Cullen op Bas Dost. Cullen kreeg geel, maar had eigenlijk rood moeten krijgen.

Het Referee Department legde maandag uit dat Cullen rood had moeten krijgen van scheidsrechter Jonathan Lardot. "Cullen is te laat om de bal te spelen en raakt de Club Brugge-speler op en boven de enkel met de studs. De scheidsrechter geeft een gele kaart voor een roekeloze overtreding. Het Professional Refereeing Department verwacht een rode kaart voor ernstig gemeen spel", klonk het toen.

De VAR mocht evenwel niet ingrijpen. "Omdat er bij de fout geen hoge intensiteit (de hiel raakt de grond bij het maken van de fout) en buitensporige kracht aanwezig is, zijn niet alle criteria aanwezig voor een VAR-interventie en is de beslissing van de scheidsrechter geen clear and obvious error", voegde het Referee Department er nog aan toe.

Bij Het Nieuwsblad stellen ze zich steeds meer vragen bij het reglement. De krant merkt op dat Anderlecht zondag werd bevoordeeld door de ref en het reglement, terwijl Cullen eigenlijk altijd rood had moeten krijgen. "Kan u nog volgen?", vraagt de krant op een gegeven moment zelfs.

Losse flodders

De reglementen zorgen steeds meer voor verwarring en dat is stilaan een probleem. "De scheidsrechtersbazen gaan hier niet vrijuit", toont journalist Ludo Vandewalle zich opvallend scherp in Het Nieuwsblad.

"De criteria om rood te geven zijn nog nooit duidelijk gecommuniceerd. Als je het internet afzoekt, zijn de juiste regels nauwelijks te vinden. Het publiek wordt dus niet of met losse flodders geïnformeerd", besluit Vandewalle.

TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024