Anderlecht weet niet wat het overkomt: "Dat is ongezien"

Anderlecht weet niet wat het overkomt:
Zondag 02 mei 2021 - 16:00   I   door Redactie

Anderlecht heeft de voorbije jaren wat gas moeten terugnemen aan de Belgische top. Serieus wat gas moeten terugnemen. Maar de ambitie is er om opnieuw de nummer één van België te worden.

"Als Anderlecht weer aan de top komt, zal dat in de eerste plaats te danken zijn aan de Academy op Neerpede", vertelt Sportief Directeur Peter Verbeke in De Morgen. "Wat hier rondloopt aan talent, is ongezien. Brussel en omgeving, dat zijn de Parijse banlieues in het klein."

"Vincent Kompany gaat nu weer vier jonge gasten met de A-kern laten meetrainen", vervolgt Verbeke. "En we hebben al zoveel jeugd in de ploeg met Sambi Lokonga, Killian Sardella, Francis Amuzu, Anouar El Hadj."

Waarna hij een lofzang begint: "Dat is dan ook Kompany: een geschenk voor de scouting. Helemaal anders dan de trainers die ik eerder meemaakte. Vincent loopt om de haverklap binnen bij de scoutingcel. 'Toon eens, gasten, wie en wat jullie hebben gevonden?"

Open boek

"Die is echt bezeten en hij is nog eens een open boek ook", besluit Verbeke. "Bij de tactische besprekingen met de ploeg vraagt hij de scouts erbij, zodat ze weten wat hij van elke speler verlangt en ze nog gerichter kunnen zoeken."

Poll: Kan Anderlecht terug aan de top komen met al die jeugd?

TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024