Diaby krijgt bijzonder zware klap te verwerken in aanloop naar Club Brugge

Diaby krijgt bijzonder zware klap te verwerken in aanloop naar Club Brugge
Zondag 02 mei 2021 - 10:00   I   door Redactie

Met de kwalificatie voor play-off 1 en daarna ook de zekerheid over een Europees ticket zijn Anderlecht en Vincent Kompany een nieuwe weg ingeslagen. En dat heeft zo zijn gevolgen.

In de eerste plaats op de vraag met welke spelers de Anderlecht-trainer de resterende zes matchen van de nacompetitie gaat aanpakken. Doordat paars-wit al zeker is van Europees voetbal kan Kompany het zich permitteren om toekomstgericht te gaan werken.

En dus geen beroep meer te doen op spelers die volgend seizoen toch niet meer aan de slag zullen zijn in het Lotto Park én op dit moment ook niets meer bijbrengen. Aanvaller Abdoulay Diaby is daar één van. 

De pocketspits wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Sporting Lissabon, maar is een serieuze flop gebleken. Toen de deal tijdens de wintermercato afgesloten werd, bedong Anderlecht ook een aankoopoptie van drie miljoen euro. 

Afgeserveerd

No way dat de Brusselaars - nog afgezien van de financiële situatie - die zullen lichten. En dus wordt Diaby sportief afgeserveerd. Zo werd hij niet opgenomen in de wedstrijdselectie voor de topper tegen Anderlecht.

Naar verluidt is dat bij de eergierige Malinees hard aangekomen. Hij had er immers op gerekend om tegen zijn ex-club toch minstens op de bank te zitten. Niet dus. Tijd voor enige introspectie bij de gewezen topschutter.

Poll: Had Kompany Diaby in de selectie voor Club Brugge moeten opnemen?

TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024