Club Brugge neemt duidelijk standpunt in over vertrek van Clement 

Club Brugge neemt duidelijk standpunt in over vertrek van Clement 
Zaterdag 01 mei 2021 - 15:00   I   door Redactie

Er is plots flink wat te doen omtrent de contractsituatie en de toekomstplannen van Philippe Clement. Blijft de succestrainer Club Brugge trouw of kiest hij na dit seizoen voor een avontuur in het buitenland? Het kan nog alle kanten op.

Bij Club Brugge blijven ze alleszins rustig. “Philippe heeft zelf gezegd dat hij niet over zijn persoonlijke situatie wil spreken tot het seizoen gedaan is”, zegt Club-CEO Vincent ­Mannaert in Het Nieuwsblad. “Dat tekent de mens Clement. Hij is een team­speler en hij wil er eerst voor zorgen dat we samen over die eindmeet geraken.”

“Daarna kunnen we spreken over een nieuw contract”, neemt Mannaert een duidelijk standpunt namens Club in. Bij blauw-zwart willen ze dus duidelijk langer door met Clement. “We streven ernaar een zo stabiel mogelijke werking te hebben”, benadrukt Mannaert. “Het is al van september 2013 geleden dat we de samenwerking met een trainer vroegtijdig beëindigd hebben.”

"We weten dat hij gevolgd wordt"

Mannaert is wel niet van gisteren. Hij beseft ook dat Clement ‘hot’ is. “Philippe ligt nog een jaar onder contract, maar we weten ook dat hij gevolgd wordt in het buitenland. Er heeft nog geen club ­contact met ons opgenomen, maar iemand die voor de derde keer op rij kampioen kan worden en die twee groeps­fases in de Champions League op zijn palmares heeft, springt onvermijdelijk in het oog.”

“Ik veronderstel dat Philippe op een bepaald moment ook voor zichzelf wil bepalen waar zijn ambities liggen. Maar nogmaals: aan die gesprekken zijn we nog niet toe. Als hij zegt dat hij volledig op Club gefocust is, meent hij dat ook”, besluit Mannaert.

Poll: Denk jij dat Clement volgend seizoen nog trainer van Club Brugge zal zijn?

TAGS  I  Club Brugge

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024