'Hugo Broos verrast iedereen en maakt spectaculaire terugkeer als bondscoach'

'Hugo Broos verrast iedereen en maakt spectaculaire terugkeer als bondscoach'
Woensdag 21 april 2021 - 17:00   I   door Redactie

Hugo Broos (68) zou binnenkort een verrassende terugkeer maken in de voetbalwereld. De gewezen trainer van onder meer Club Brugge en Anderlecht zou nu bondscoach worden bij Zuid-Afrika.

Vergis je niet, Hugo Broos is een grote naam in Afrika. Sinds hij met Kameroen in 2017 de Africa Cup won staat hij steevast bovenaan de verlanglijstjes als er een nieuwe trainer wordt gezocht.

Zo greep hij nipt naast de job van hoofdtrainer bij de Marokkaanse topclub Raja Casablanca. Maar dat hoeft voor de 68-jarige Broos geen reden te zijn om te wanhopen, want naar verluidt krijgt hij nu een veel straffere uitdaging voorgeschoteld. 

Hij is immers al lang topkandidaat om bondscoach te worden bij Congo, waar eerder Michel Preud'homme een voorstel naast zich neerlegde. Maar in Zuid-Afrika klinkt het nu dat onze landgenoot op het punt staat om daar bondscoach te worden. Toch een stunt van formaat.

Absolute favoriet

De voetbalbond heeft inmiddels officieel bevestigd dat Broos samen met Hervé Renard en Carlos Quieroz de enige overgebleven kandidaat is. Maar andere bronnen melden dat er helemaal niet meer getwijfeld moet worden en dat Broos de absolute favoriet is.

Vooral het feit dat hij de Africa Cup kon winnen met Kameroen zou de voetbalbond overtuigd hebben. Zuid-Afrika blijft In de komende weken zou er meer nieuws moeten komen. 

Poll: Kan Broos met Zuid-Afrika even goed doen als met Kameroen?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  Raja Casablanca  I  Kameroen  I  Zuid-Afrika

maandag 4 december 2023

zondag 3 december 2023

zaterdag 2 december 2023

vrijdag 1 december 2023

donderdag 30 november 2023