'Komst van Super League heeft ernstige gevolgen voor FIFA 21 en FIFA 22'

'Komst van Super League heeft ernstige gevolgen voor FIFA 21 en FIFA 22'
Dinsdag 20 april 2021 - 22:00   I   door Redactie

Een dozijn teams is het menens. Twaalf Europese grootmachten willen binnenkort aantreden in een zelf opgerichte Super League. De voetbalwereld davert op zijn grondvesten en de komst van zo'n nieuwe topcompetitie kan ernstige gevolgen hebben.

Zelfs voor de gaming industrie zou de oprichting van zo'n Super League grote gevolgen kunnen hebben. Zo is het namelijk lang niet zeker of EA Sports de rechten van de ploegen in de Super League zal kunnen behouden.

Momenteel heeft EA Sports een samenwerking met wereldvoetbalbond FIFA, terwijl ook de banden met de Europese voetbalbond UEFA heel goed zijn. Bij de FIFA zijn ze radicaal tegen de komst van een Super League, terwijl UEFA er al mee dreigde om Super League-teams volledig uit te sluiten van Europees voetbal.

Exit Real en Barça?

Als het effectief zover komt, dan lijkt het een logisch gevolg dat ploegen als Real Madrid, Manchester City en Barcelona straks niet meer op het populaire videospel te vinden zijn. Dat geldt voor FIFA 22, maar misschien zelfs ook al voor FIFA 21. Er doen alvast tal van geruchten en scenario's de ronde. Wordt ongetwijfeld vervolgd...

TAGS  I  FIFA 21  I  FIFA 22  I  Manchester City  I  Rode Duivels  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  KRC Genk  I  AC Milan  I  Arsenal  I  Atlético Madrid  I  Chelsea  I  Barcelona  I  Inter  I  Juventus  I  Liverpool  I  Manchester United  I  Real Madrid  I  Tottenham  I  Borussia Dortmund  I  Bayern München  I  PSG

maandag 23 mei 2022

zondag 22 mei 2022

zaterdag 21 mei 2022

vrijdag 20 mei 2022