'Super League-affaire schenkt Club Champions League- en Europa League-titel'

'Super League-affaire schenkt Club Champions League- en Europa League-titel'
Maandag 19 april 2021 - 22:00   I   door Redactie

De hele heisa rond de op te richten Super League dreigt niet alleen de nabije toekomst van het Europese voetbal op de helling te zetten, maar ook het verleden. En dat zou uitstekend nieuws kunnen zijn voor Club Brugge.

Het ziet er steeds meer naar uit dat het niet enkel loze woorden zijn. Dat twaalf 'stichtende' clubs maandag met een Super League uitpakken, een gesloten competitie voor de Europese elite, heeft een heuse voetbaloorlog met de UEFA uitgelokt.

Die wil deze week nog uitpakken met zware sancties tegen de twaalf Europese topclubs die mee die Super League willen oprichten. Zo zouden Real Madrid, Manchester City en Chelsea uit de Champions League gezet worden en zouden spelers van de desbetreffende clubs niet meer mogen uitkomen in een EK of WK.

Maar de UEFA wil nog verder gaan en de dissidente clubs zelfs hun Europese titels uit het verleden afnemen. In dat geval zou de eindzege in de verschillende Europese toernooien naar clubs gaan die in de eindstrijd sneuvelden tegen zo'n afvallende club. Wat de erelijst er helemaal anders zou doen uitzien.

Liverpool

Zo zou Club Brugge opeens een UEFA Cup (de vroegere Europa League) en een Beker der Landskampioenen (de vroegere Champions League) op zijn palmares krijgen. In respectievelijk 1976 en 1978 verloor blauw-zwart in die finales immers telkens van Liverpool. En ook dat is een club die dreigt gestraft te worden. 

De 12 'Super League-clubs' die hun Europese titels zouden verliezen: Barcelona, Real Madrid, Atlético, Milan, Inter, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Arsenal en Tottenham.

TAGS  I  Club Brugge  I  Liverpool  I  Rode Duivels

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024