'Afgedankte Wesley Hoedt verrast met terugkeer naar Jupiler Pro League'

'Afgedankte Wesley Hoedt verrast met terugkeer naar Jupiler Pro League'
Donderdag 15 april 2021 - 09:00   I   door Redactie

Wesley Hoedt (27) ontpopte zich vorig seizoen tot één van de beste verdedigers in de Jupiler Pro League. Iets waar hij finaal een overstap - in de vorm van een huur - naar Lazio aan overhield. Eén probleem: daar kon Hoedt zich tijdens deze jaargang niet doorzetten.

Hoedt moet in Italië vaker dan hij zou willen vrede nemen met een plaats op de bank. In meer dan de helft van de wedstrijden moest de Nederlander toekijken hoe zijn ploegmaats het deden. En dat steekt bij de ambitieuze verdediger.

Dat Hoedt zo weinig aan spelen toekomt, heeft alles te maken met de grote concurrentie bij Lazio. Trainer Simone Inzaghi opteert vaak voor andere spelers ten koste van Hoedt. Dat leidt er nu ook toe dat Lazio niet van plan is om de speler definitief over te nemen van Southampton.

Lazio wil de vooropgestelde 5 miljoen euro niet overmaken op de bankrekening van de Engelsen. Dat maakt dat Hoedt straks terugkeert naar zijn moederclub. Al zal hij daar niet blijven. Southampton wil Hoedt immers definitief verkopen - en liefst zo snel mogelijk.

(Lees verder onder de afbeelding)

Terug naar België

Volgens Italiaanse bronnen zou Hoedt in de zomer terugkeren naar de Jupiler Pro League. Deze keer zou hij wel open staan voor een nieuw avontuur in ons land. Enkele Belgische topclubs zouden al om de handtekening van de sterke verdediger strijden.

Een klein jaar geleden waren het vooral Antwerp en Club Brugge die Hoedt wilden inlijven. Anderlecht informeerde ook, maar Hoedt bleek geen spek voor de bek van de Brusselaars. Wie weet slaan ze straks wél toe? De vraagprijs van Southampton blijft voorlopig op 5 miljoen liggen.

Poll: Bij welke Belgische club wil jij Hoedt zien tekenen?

TAGS  I  Lazio  I  Club Brugge  I  Antwerp  I  Anderlecht  I  Southampton

zondag 3 juli 2022

zaterdag 2 juli 2022

vrijdag 1 juli 2022

donderdag 30 juni 2022