Horrortackle tijdens Man City-Leeds, Kevin De Bruyne blijft aan de kant (VIDEO)

Zaterdag 10 april 2021 - 16:00   I   door Redactie

Het kan niet elke match feest zijn. Manchester City verloor zaterdagmiddag op eigen veld van Leeds United met 1-2. En zag een sterkhouder aan een drama ontsnappen na een horrortackle.

Een stunt van formaat, dat is het minste wat je kan zeggen over de zege van Leeds United op bezoek bij de ongenaakbare lijstaanvoerder. Al moeten we er wel heel duidelijk bij zeggen dat Manchester City met een B-elftal aan de aftrap kwam.

Alle sterren, daarbij uiteraard ook Kevin De Bruyne, bleven op de bank in functie van de Champions League-wedstrijd tegen Borussia Dortmund van komende week. Het gevolg liet zich raden.

Drie minuten voor rust zette de Stuart Dallas de bezoekers knap op voorsprong, maar zijn ploegmaat Liam Cooper verloor daarna het noorden. Die pleegde een verschrikkelijke aanslag op Gabriel Jesus. De scheidsrechter gaf aanvankelijk geel, maar veranderde dat op aanraden van de VAR terecht in rood.

Stunt met tien man

Kevin De Bruyne en co. hielden hun hart vast, maar hun Brazilaanse ploegmaat kon als bij wonder verder spelen. Ferran Torres bracht de thuisploeg tegen tien man op gelijke hoogte, maar opnieuw Dallas zorgde in de toegevoegde tijd alsnog voor een stunt.

Poll: Moet de Leeds-speler een lange schorsing krijgen?