'Mourinho pest Alderweireld definitief weg, Rode Duivel keert terug naar België'

'Mourinho pest Alderweireld definitief weg, Rode Duivel keert terug naar België'
Zondag 04 april 2021 - 22:30   I   door Redactie

Na zes jaar Tottenham lijkt er een pijnlijk einde te komen aan het Engelse avontuur van Toby Alderweireld. Weggepest door José Mourinho zou hij nu toch kiezen voor een terugkeer naar België.

Ietwat surrealistisch was het, de online persconferentie van José Mourinho naar aanleiding van de match van Tottenham bij Newcastle. 2-2 werd het, nog maar eens puntenverlies, waardoor een Champions League-plaats voorlopig verloren gaat.

Dat Mourinho geen beroep deed op zowel Toby Alderweireld als Serge Aurier vonden de Engelse journalisten maar vreemd. Zeker omdat hun vervangers er niet goed uitzagen bij de tegengoals. En de uitleg van de Portugees over hun niet-selectie was al helemaal van de pot gerukt.

"Alderweireld en Aurier zijn fit, maar ze sloten zaterdag pas aan op training", verklaarde een duidelijk niet geamuseerde Mourinho. "Ze legden na hun terugkeer van hun nationale ploeg niet op tijd een coronatest af om donderdag aan te kunnen sluiten. Zelfs op vrijdag niet."

Arrogantie

Dat klopt niet, want Tottenham had zelf beelden verspreid waarop te zien was hoe alle internationals - inclusief Alderweireld - vrijdag al meetrainden. Mourinho maakte er zich met zijn bekende arrogantie van af. "Maar hebben we met hen dan geen matchen verloren? Of waren we met hen wel perfect op defensief vlak?"

Nog maar eens een uithaal naar onze landgenoot die de voorbije maanden al meermaals gepasseerd werd zonder goede reden. En dat is de Rode Duivel kotsbeu. Volgens Engelse bronnen wil hij aan het eind van het seizoen absoluut weg.

Serieus dilemma

De fratsen van Mourinho hebben er zodanig ingehakt dat hij naar verluidt absoluut terugwil naar België. En dan komen er maar een paar ploegen in beeld. Antwerp, waar hij terug in de stad van zijn dromen kan gaan wonen.

Ofwel Club Brugge, sportief nog altijd een stuk interessanter en bovendien geen aartsvijand van zijn vroegere club (Germinal) Beerschot. Dat wordt een serieus dilemma, maar het ziet ernaar uit dat de Jupiler Pro League volgend seizoen opnieuw een Rode Duivel rijker is.

Poll: Voor welke ploeg moet Alderweireld kiezen?

TAGS  I  Tottenham  I  Liverpool  I  Antwerp  I  Club Brugge  I  Rode Duivels  I  PSV  I  Ajax  I  Beerschot  I  Newcastle

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024