Club Brugge wordt erg bleek: ’Clement krijgt topaanbod, vertrek dreigt’

Club Brugge wordt erg bleek: ’Clement krijgt topaanbod, vertrek dreigt’
Donderdag 01 april 2021 - 12:00   I   door Redactie

Moet Club Brugge binnenkort op zoek naar een nieuwe hoofdcoach? Het valt niet langer uit te sluiten. Na twee succesvolle jaren op Jan Breydel trekt Philippe Clement mogelijk naar het buitenland.

Volgens meerdere Britse bronnen staat Clement bovenaan op het verlanglijstje van Sheffield United, de rode lantaarn uit de Premier League. De kans is erg groot dat Sheffield straks naar de Engelse tweede klasse degradeert en daar wil het met een propere lei starten.

Frisse wind

Het bestuur van Sheffield wil een frisse wind door de club laten waaien en daarom wordt er momenteel werk gemaakt van een nieuwe trainer. Paul Heckingbottom, trainer ad interim, zal straks aan de kant worden geschoven. Als vervanger van Heckingbottom denkt Sheffield aan Philippe Clement.

Clement maakte de voorbije jaren indruk in België. Zowel bij Waasland-Beveren als KRC Genk leverde de trainer goed werk, met die laatste ploeg veroverde Clement zelfs zijn eerste landstitel als T1. Daarna volgde een overstap naar ‘zijn’ Club Brugge, waarmee hij vorig seizoen opnieuw de titel pakte. En ook dit seizoen is Clement met zijn mannen op weg naar de titel.

(Lees verder onder de afbeelding)

Het is dan ook meteen duidelijk waarom Sheffield bij Clement is uitgekomen. Al is er nog een reden waarom de Engelsen bij de succescoach van Club uitkwamen. Eigenaar prins Abdullah Bin Mossaad heeft ook Beerschot in zijn portefeuille zitten en weet dus maar al te goed wie Clement is.

Dat Jan Van Winckel één van Bin Mossaad zijn adviseurs is, speelt ook in het voordeel van Clement. Die Van Winckel was tussen 2006 en 2011 actief bij Club Brugge als assistent en kent Clement goed. Straks zouden beide heren elkaar dus opnieuw tegen het lijf kunnen lopen in Engeland.

Club vreest nu al

Sheffield zou Clement een financieel én sportief aantrekkelijk voorstel willen doen. De trainer zou bij The Blades de kans krijgen om een nieuwe ploeg te smeden en meteen mee te doen voor promotie.

Of als Sheffield zich wonderbaarlijk nog weet te redden, zou er geïnvesteerd worden om weer hoger te kunnen mikken in de Premier League. Clement is natuurlijk nog niet weg naar Engeland, maar bij Club zijn ze wel al als de dood voor een vertrek van hun T1.

Poll: Denk jij dat Clement klaar is voor het buitenland?

TAGS  I  Club Brugge  I  Sheffield United

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024