Erling Haaland ziet monstertransfer bij Borussia Dortmund brutaal afgebroken

Erling Haaland ziet monstertransfer bij Borussia Dortmund brutaal afgebroken
Woensdag 31 maart 2021 - 17:00   I   door Redactie

Hij moet samen met Kylian Mbappé en Lionel Messi zowat de meest gegeerde voetballer van het moment zijn. En toch bestaan ze, Europese topclubs die Erling Haaland niét moeten hebben.

Bayern München met name. Bij BILD reageerde de voorzitter van de Raad van Bestuur Karl-Heinz Rummenigge verrassend scherp over de geruchten van een nakende transfer van Haaland naar Bayern. Het leek een ideale match, maar het zal er dus niet van komen.

"Vanwaar komen deze geruchten? Ik heb hier geen weet van", aldus Rummenigge. "Ik heb hier maar een ding op te zeggen: we hebben de beste voetballer ter wereld op de spitspositie in onze rangen. Lewandowski zijn contract loopt nog tot 2023."

De Pool, die in 2020 verkozen werd tot beste FIFA-speler, zit met 35 goals in 26 competiematchen in de vorm van zijn leven, maar is aan de andere kant al 32 jaar. Het einde van zijn carrière komt dus stilletjesaan dichterbij. In dat opzicht verbaast Bayern met zijn harde standpunt.

"Einde nog lang niet in zicht"

Want het zou helemaal niet onlogisch zijn dat Bayern een topspits wegkaapt, ook al is dat dan bij de grote rivaal. Pikant detail, de Duitse recordkampioen haalde Lewandowski in 2014 weg bij... Borussia Dortmund.

Maar van een herhaling van dat scenario wil Rummenigge niet horen. "Ik ben er zeker van dat met zijn professionalisme en de manier waarop Robert traint en zijn lichaam onderhoudt, het einde nog lang niet in zicht is."

Maand aan de kant

Maar wel op korte termijn. Lewandowski heeft in de interlandperiode met Polen immers een knieblessure opgelopen en staat ongeveer een maand aan de kant. Hij mist daardoor onder meer de confrontaties met PSG in de Champions League.

Poll: Is het slim van Bayern om af te zien van Haaland?

TAGS  I  Borussia Dortmund  I  Bayern München

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024