Dries Mertens noemt toekomstige wereldtopper voor Rode Duivels: “Hij komt eraan”

Dries Mertens noemt toekomstige wereldtopper voor Rode Duivels: “Hij komt eraan”
Vrijdag 26 maart 2021 - 19:00   I   door Redactie

De spelers van de gouden generatie bij de Rode Duivels worden er niet jonger op. De ervaren rotten zullen het eerstvolgende EK en WK wellicht nog halen, maar daarna volgt er haast zeker een wissel van de wacht. ‘Senior’ Dries Mertens, in mei 34, overschouwt de troepen en het aanstormende talent.

“Ik ben blij dat er jonge gasten zitten aan te komen. En er zitten goeie spelers tussen”, vertelt Mertens in een uitgebreide babbel met VTM. Hij ziet ook een toekomstige wereldtopper in Jérémy Doku. “Doku is één van de jongens die eraan komt. Als ik hem bezig zie op training… Dat is echt wel genieten, hoor”, geeft de aanvaller van Napoli toe.

“Tegenwoordig hebben jonge gasten ook een zekere gezonde arrogantie over zich heen. Ze willen zich meteen tonen en laten gelden als ze bij de A-ploeg terechtkomen. Ik weet dat dat in mijn tijd toch anders was”, lacht Mertens, die zelf eerder een laatbloeier was. Waarna Doku nog een compliment krijgt: “Zijn eerste meters… Hij kan het doen lijken alsof zijn tegenstander stilstaat, hé.”

Trossard

Ook Leandro Trossard, toch ‘al’ 26, zal volgens Mertens nog belangrijker worden voor de nationale ploeg. “Er moet een overlap zijn als bepaalde spelers afzwaaien bij de Rode Duivels. We beschikken over jongens met kwaliteiten. Kijk bijvoorbeeld naar Trossard. Die is enorm goed bezig bij Brighton en kan nog grote stappen vooruitzetten.”

Poll: Denk jij dat Doku op termijn één van de beste spelers ter wereld gaat worden?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Anderlecht  I  Stade Rennes  I  KRC Genk  I  Brighton

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024