'Roberto Martinez verlaat Rode Duivels en vertrekt naar absolute topclub'

'Roberto Martinez verlaat Rode Duivels en vertrekt naar absolute topclub'
Dinsdag 23 maart 2021 - 15:00   I   door Redactie

Roberto Martinez lijkt aan zijn laatste maanden bezig als bondscoach van de Rode Duivels. De Spaanse oefenmeester zou na afloop van het EK van komende zomer afscheid nemen van onze nationale ploeg.

Het kriebelt al een tijdje bij Martinez om opnieuw als clubtrainer aan de slag te gaan. De Spanjaard heeft er nooit een geheim van gemaakt dat een goed project hem zou kunnen verleiden om opnieuw bij een club aan de slag te gaan. Nu acht Martinez de tijd rijp om af te zwaaien als bondscoach.

Volgens Sport/Voetbalmagazine heeft Martinez de al even bekende als beruchte makelaar Pini Zahavi de opdracht gegeven om een Engelse topclub voor hem te vinden. Martinez droomt van een terugkeer door de grote poort in de Premier League en mikt hoog.

Londen

Bij welke Engelse topclub Martinez straks gaat belanden, is nog niet duidelijk. Bij Tottenham hangt de job van José Mourinho alleszins aan een zijden draadje. Julian Nagelsmann (RB Leipzig) zou topkandidaat zijn om Mourinho op te volgen, maar ook Martinez zou dus een optie kunnen zijn.

Martinez zal volgens Engelse bronnen hoe dan ook vertrekken naar een grote club. Zeker nu Zahavi hem zal bijstaan mag dat geen probleem meer zijn. Martinez staat sinds 2016 aan het roer bij de Rode Duivels. Hij was toen vrij na zijn ontslag bij Everton. In 2018 leidde Martinez onze nationale ploeg naar een bronzen medaille op het WK in Rusland.

Poll: Vind jij Martinez goed genoeg om een (Engelse) topclub te leiden?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Everton

maandag 29 mei 2023

zondag 28 mei 2023

zaterdag 27 mei 2023