De Bleeckere en Referee Department maken zichzelf hopeloos belachelijk

De Bleeckere en Referee Department maken zichzelf hopeloos belachelijk
Maandag 22 maart 2021 - 20:00   I   door Redactie

Zoals na elk weekend tegenwoordig was het maandag opnieuw reikhalzend uitkijken naar de uitleg van het Referee Department over de betwistbare fases van de Jupiler Pro League-wedstrijden.

Geen filmpje deze keer van Ex-scheidsrechter en huidig adjunct-Technisch Directeur van het Referee Department Frank De Bleeckere. Het moet zijn dat de ver overschreden belachelijkheidsnorm eindelijk doorgedrongen zal zijn.

Al hebben De Bleeckere en zijn Referee Department duidelijk geen filmpje nodig om zich belachelijk te maken. Want dat was ook wat zowat iedereen vond dat ze deden met hun uitleg over de fases in Moeskroen-KV Oostende op de website van de Belgische voetbalbond.

De fase waarbij het doelpunt van KVO-aanvaller Sakala op aangeven van de VAR afgekeurd werd omdat Theate zogezegd een Moeskroen-verdediger hinderde wordt immers als volgt beoordeeld: "Het Professional Refereeing Department gaat akkoord met de VAR-interventie en de eindbeslissing van de scheidsrechter." Terwijl in héél de Belgische voetbalwereld niemand anders daarmee akkoord gaat.

Helemaal niet te begrijpen

Helemaal niet te begrijpen wordt de uitleg bij de overtreding van KV Oostende-speler Maxime D'Arpino op Moeskroen-speler Jean Onana. D'Arpino ging er met de studs en gestrekt been in en bracht dus duidelijk de fysieke integriteit in gevaar, maar kreeg slechts geel. 

"Het contact is op en boven de voet en brengt daardoor de veiligheid van de tegenstander in gevaar. Het Professional Refereeing Department verwacht dat de scheidsrechter op het terrein een rode kaart geeft voor deze fout. " Rood dus.

Begrijpe wie kan

Maar de uitleg was nog niet ten einde. "Er wordt geen VAR-interventie verwacht omdat de Oostende speler als eerste de bal speelt en omdat er geen hoge impact en intensiteit is bij het contact. Voor deze redenen maakt de scheidsrechter geen clear and obvious mistake." Geen rood dus.

Begrijpe wie kan. Maar dat zijn al zeker de supporters en de neutrale kijker niet. Laat staan de spelers zelf en hun trainers. En als dan ook de commentatoren en de analisten niet meer kunnen volgen, dan is er iets grondig fout. Maar best dat er geen filmpje meer is.

Poll: Snap jij de uitleg van het Referee Deparment nog?

TAGS  I  Moeskroen  I  KV Oostende  I  Voetbal  I  Sport

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024