Jérémy Doku katapulteert zich bij Rennes van de hemel naar de hel (VIDEO)

Zaterdag 20 maart 2021 - 14:00   I   door Redactie

Hij heeft er zolang moeten op wachten, maar zaterdagmiddag scoorde Jérémy Doku dan eindelijk zijn eerste doelpunt voor Rennes. Helaas werd hij onmiddellijk daarna uitgesloten voor een roekeloze tackle.

Op het veld van FC Metz opende Doku na 18 minuten de score. Zijn allereerste. Rennes kwam na rust ook op een 0-2-voorsprong. Match rustig uitspelen, zo leek het, maar dat was buiten de flankaanvaller gerekend.

Doku, die vorige zomer voor maar liefst 26 miljoen euro van Anderlecht naar Rennes verkaste, kreeg verdiend rood voor een woeste en onnodige tackle. Van de hemel naar de hel dus.

De 0-1 van Doku was niet alleen een primeur voor hem in het Rennes-shirt, het was ook zijn eerste goal sinds hij midden september scoorde voor Anderlecht tegen Waasland-Beveren.

Nóg een primeur

Helaas voor Doku had hij met zijn uitsluiting meteen nóg een primeur beet. Nog nooit kreeg hij een rechtstreekse rode kaart. Bij Anderlecht werd hij wel al eens uitgesloten, maar dat was nadat hij van de scheidsrechter twee keer geel kreeg.