'Onthutsend: Anderlecht steekt zichzelf nog dieper in de schulden met recordtransfer'

'Onthutsend: Anderlecht steekt zichzelf nog dieper in de schulden met recordtransfer'
Vrijdag 12 maart 2021 - 18:00   I   door Redactie

Wie in geldnood zit, doet soms vreemde dingen. En wat in de gewone wereld geldt, geldt vaak ook in de voetbalwereld. Vraag dat maar aan Anderlecht, dat amper nog weet van welk hout pijlen te maken.

Ooit al van 'factoring' gehoord? Troost je, wij ook niet, maar het blijkt een manier te zijn voor voetbalclubs om meteen de volledige transfersom op de bankrekening te krijgen. Want - ook een weetje - meestal worden transfersommen maar in schijven gestort. Als je dringend geld nodig hebt, is dat natuurlijk niet zo handig en dan komt factoring goed van pas.

Het Laatste Nieuws deed een onderzoek naar de methode en dokterde uit dat die constructie eigenlijk niet zo voordelig is. En dat is nog een understatement. Het komt er immers op neer dat aan het gespecialiseerde factoringbedrijf dat ervoor zorgt dat die transfersom in één keer en volledig gestort wordt, daarvoor een meer dan forse rente vraagt. 

De krant weet dat Anderlecht gebruikt maakte van factoring bij de recordtransfer van Jérémy Doku naar Rennes. "De Fransen betaalden zo'n 27 miljoen euro voor de Rode Duivel, maar zouden dat spreiden over verschillende schijven", schrijft de krant. "Paars-wit vroeg daarom een factoringbedrijf om dat bedrag meteen op de rekening over te schrijven. De eerste coronaputten konden daarmee gevuld worden."

Absoluut niet de enige

De coronaputten misschien wel, maar de putten die daarna veroorzaakt worden door de rente niet. Integendeel, de gigantische schuldenberg waarmee paars-wit al kampt, loopt zo alleen maar verder op. Dat de recordkampioen zeker in deze coronatijden absoluut niet de enige ploeg in Europa is die gebruik maakt van dit systeem, is een magere troost.

Poll: Was het verstandig van Anderlecht om aan factoring te doen?

TAGS  I  Anderlecht  I  Rennes  I  Rode Duivels

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024