‘Martinez wil ook Frans toptalent overtuigen om voor Rode Duivels te kiezen’

‘Martinez wil ook Frans toptalent overtuigen om voor Rode Duivels te kiezen’
Donderdag 04 maart 2021 - 09:47   I   door Redactie

Roberto Martinez is niet alleen bezig met het EK van komende zomer. De bondscoach denkt ook veel na over de toekomst van de Rode Duivels. Martinez speurt naar spelers met potentieel die een meerwaarde kunnen zijn voor onze nationale ploeg.

Eerder raakte al bekend dat Pascal Struijk (21) op de radar van Martinez staat. De in Deurne geboren Nederlander is actief bij Leeds United en trok de aandacht van onze bondscoach. De Belgische Voetbalbond (KBVB) hoopt Struijk te kunnen overtuigen om voor de Rode Duivels te kiezen.

Struijk is echter niet de enige 'buitenlander' die straks zijn opwachting kan maken bij de Belgische nationale ploeg. Zo hoopt Martinez ook Adrien Truffert (19) te verleiden. Dat meldt Sport/Voetbalmagazine. De beloftevolle Truffert, geboren in Luik, is actief bij Stade Rennes en is daar ondanks zijn jonge leeftijd titularis.

Light-versie van Robertson

Truffert kan op de volledige linkerflank uit de voeten en dat maakt van hem uiteraard een interessante speler. Bij Rennes speelt Truffert doorgaans als linksback en in Frankrijk wordt hij soms al een light-versie van Liverpool-speler Andrew Robertson genoemd.

De 19-jarige Truffert werd ondertussen al gepolst door de KBVB. Of hij iets voelt voor de Rode Duivels, moet nog blijken. Truffert emigreerde als baby al naar Frankrijk, dus het is nog maar de vraag of hij een band heeft met ons land. Bovendien kwam hij ook al uit voor de Franse beloften. Dat Truffert bij de Rode Duivels meer perspectief heeft op zijn positie, kan mogelijk wel van doorslaggevend belang zijn.

Poll: Hoop jij dat Truffert voor de Rode Duivels kiest?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Stade Rennes  I  Leeds United

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024