'Jérémy Doku helpt Marc Coucke kapitaalsverhoging doorvoeren bij Anderlecht'

'Jérémy Doku helpt Marc Coucke kapitaalsverhoging doorvoeren bij Anderlecht'
Woensdag 27 januari 2021 - 11:00   I   door Redactie

Het zijn spannende tijden voor Anderlecht. Nu de licentiecommissie zich gaat buiten over alle dossiers uit de Jupiler Pro League zal paars-wit pas opgelucht ademhalen als de licentie binnen is.

Dat heb je natuurlijk als je in een financiële impasse zit zoals dat bij Anderlecht het geval is. Maar door het akoord tussen alle aandeelhouders om een kapitaalsverhoging van in totaal 5 miljoen euro door te voeren, zouden ze in het Lotto Park toch gerust mogen zijn. 

Ook deze keer weer werd er vooral naar eigenaar Marc Coucke gekeken. La Dernière Heure onthult dat het duo Marc Coucke-Joris Ide 3,7 miljoen inbracht en de minderheidsaandeelhouders (Michael Verschueren, Etienne Davignon, Johan Beerlandt en de dochters Vanden Stock) samen 1,3 miljoen euro. 

26 miljoen euro

Maar de krant benadrukt dat Anderlecht eigenlijk Jérémy Doku moet danken voor zijn hulp. Als de flankaanvaller niet had ingestemd met een overgang naar Rennes dan was er nu misschien geen sprake van een licentie.

Het is immers maar door de gigantische transfersom van 26 miljoen euro die paars-wit ving voor de flankaanvaller dat Marc Coucke genoeg had aan een kapitaalsverhoging van 5 miljoen euro. Anders zaten hij en Anderlecht wellicht met de handen in het haar.

Poll: Is het ok dat een club afhankelijk is van uitgaande transfers?

TAGS  I  Anderlecht  I  Rennes  I  Rode Duivels

vrijdag 1 juli 2022

donderdag 30 juni 2022

woensdag 29 juni 2022