Hein Vanhaezebrouck pakt AA Gent-spelers hard aan

Hein Vanhaezebrouck pakt AA Gent-spelers hard aan
Maandag 25 januari 2021 - 09:00   I   door Redactie

0-3 op OHL, dat kan tellen. Maar Hein Vanhaezebrouck zou Hein Vanhaezebrouck niet zijn, als hij niet iets zou vinden dat beter kan. En dat zullen zijn spelers ook blijvend ondervinden.

Vanhaezebrouck was vorige week na het gelijkspel tegen tien man van KRC Genk behoorlijk pissed over de povere tweede helft van zijn manschappen. "Mijn spelers hadden pas na vijf minuten door dat de match opnieuw bezig was", klonk het toen. "Dat ga ik hard aanpakken." En HVH hield woord.

OHL werd bij de start van de tweede helft koud gepakt door de Buffalo's. Niet toevallig. De AA Gent-spelers moesten al enkele minuten voor de herneming stevig opwarmen. "Ik kon mijn spelers dat niet verwijten, noch mijn fysieke coaches. Dit was mijn schuld dat we dat niet eerder deden", vertelde Vanhaezebrouck aan Het Laatste Nieuws.

Mentaal onder druk

Nobel, maar toch verwacht hij meer van zijn spelers. "We gaan dit ook blijven doen", waarschuwde de Gent-coach hen. Al lijken die de boodschap eindelijk begrepen te hebben. "De coach vond dat we in Genk écht niet klaar waren om die tweede helft aan te vatten", aldus Castro-Montes in Het Laatste Nieuws. 

"Nu kwamen we wat eerder het veld op. Ik voelde wel dat we scherper startten, zeker in de sprints merkte je het verschil. Het zet de tegenstander ook mentaal onder druk als die merkt: 'Oei, die mannen willen er echt voor gaan.'"

Poll: Zou elke trainer zijn spelers zo scherp moeten laten opwarmen bij de tweede helft?

TAGS  I  AA Gent  I  OHL  I  KRC Genk

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024