'Diaby zorgt bij Anderlecht meteen voor problemen'

'Diaby zorgt bij Anderlecht meteen voor problemen'
Vrijdag 22 januari 2021 - 08:00   I   door Redactie

De komst van een nieuwe speler bij een club heeft altijd gevolgen voor andere spelers, zowel op als naast het veld. Bij Anderlecht is dat met het aantrekken van Abdoulay Diaby niet anders.

'Topfit en inzetbaar' werd Diaby de voorbije dagen genoemd, enkel een gebrek aan wedstrijdritme. Dat betekent dat Vincent Kompany de pocketspits al meteen kan gebruiken tegen Waasland-Beveren vrijdagavond. Het Laatste Nieuws gaat er niet van uit dat Diaby aan de aftrap zal komen, maar kijkt wel verder.

"Als Diaby een basisplaats naast Nmecha weet te veroveren, is het maar de vraag wie naar de bank zal verhuizen", aldus de krant. "Michel Vlap leek een makkelijk slachtoffer, maar de Nederlander drukte dinsdag tegen Charleroi zijn stempel."

3-5-2

"Of schakelt Kompany op termijn over naar een 3-5-2-formatie? Hij zal hoe dan ook keuzes moeten maken: ook Sambi Lokonga, Verschaeren, Trebel en Ashimeru kloppen stilaan op de deur. Luxeproblemen, zowaar. Vanavond tegen Waasland-Beveren zijn die vier er niet bij." Problemen voorlopig uitgesteld dus.

Poll: Wie moet er volgens u wijken voor Diaby?

TAGS  I  Anderlecht  I  Waasland-Beveren

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024