Grappig: 'Ivan Leko kan zijn Chinese spelers niet uit elkaar houden'

Grappig: 'Ivan Leko kan zijn Chinese spelers niet uit elkaar houden'
Vrijdag 08 januari 2021 - 13:00   I   door Redactie

Goed verdienen, allemaal goed en wel. Maar begin er maar aan, aan zo'n avontuur bij een Chinese club. Ivan Leko zal de komende twee jaar bij Shangai SIPG voldoende obstakels op zijn weg vinden.

Het Laatste Nieuws kon Leko strikken voor een laatste interview net voor hij naar China afreisde. Daarbij kwam naast het financiële aspect uiteraard ook het sportieve bij zijn club Shanghai SIPG aan bod. "Er zitten 30 Chinezen in je selectie zagen we. Ken je ze allemaal al?", kreeg Leko onder meer als vraag voorgeschoteld.

"In het begin was dat inderdaad lastig", lachte Leko, daarmee bevestigend dat hij die Chinese spelers maar moeilijk uit elkaar kon houden. "Maar ik bekeek ondertussen al 15 matchen en nu is het al heel wat duidelijker. Ik had meteen ook een goed beeld van hoe ze speelden, wat de sterktes en zwakheden waren."

Taal

Voor buitenlandse trainers is het helemaal niet zo eenvoudig om in China aan de slag te gaan. Naast de grappige aspecten waar Leko dus al mee te maken kreeg, is er ook en vooral het probleem van de taal. Veel Chinezen spreken geen andere taal en dus is steevast een tolk nodig. Niet de ideale manier om de spelers mee te krijgen in je verhaal.

Poll: Kan de taal een buitenlandse trainer doen mislukken?

TAGS  I  Antwerp  I  Shanghai SIPG

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024