Details van zware clash tussen Antwerp en Leko uitgelekt: “Dat dóé je niet”

Details van zware clash tussen Antwerp en Leko uitgelekt: “Dat dóé je niet”
Zaterdag 02 januari 2021 - 14:00   I   door Redactie

Het leek een ‘match made in heaven’, maar na amper een half jaar was de liefde tussen Royal Antwerp FC en trainer Ivan Leko alweer over. Leko kreeg een niet te weigeren aanbod uit China en verliet de Bosuil. Blijkbaar zat het al even scheef tussen club en coach.

Het Laatste Nieuws onthult dat Leko nooit de eerste keus was van sportief directeur Luciano D’Onofrio. Het was voornamelijk de familie Gheysens die de Kroaat - na zijn successen bij rivaal Club Brugge - naar Deurne-Noord wilde halen. Hij had twijfels, maar toch ging D’Onofrio mee in het verhaal van zijn bazen.

Doorheen het seizoen botsten D’Onofrio en Leko echter meermaals. D’Onofrio was het lang niet altijd eens met de keuzes en beslissingen van Leko en maakte dat ook duidelijk. Toen Leko een aanbod van Shanghai SIPG kreeg en D’Onofrio daarvan op de hoogte bracht, volgde er een onvermijdelijke en zware clash.

"Respect vragen aan D'Onofrio? Dat dóé je niet"

“Het erg emotionele gesprek escaleert. Zozeer dat - hoewel nog twee wedstrijden dienen gespeeld voor Nieuwjaar - the point of no return wordt bereikt. Leko weet dat en de club weet dat. Trainer en sportief manager zijn onherroepelijk geclasht”, reconstrueert HLN hoe en waar het misliep.

“Ivan Leko had op weg naar de bewuste meeting te weinig nagedacht over hoe men dient om te gaan met Luciano D'Onofrio. Hij pakte het/hem helemaal verkeerd aan. Je vráágt geen respect aan Luciano D'Onofrio, hij zal jou dat wel geven. En nog veel minder vraag je om dat respect door te schermen met een stok achter de deur”, besluit de krant.

Poll: Hoop jij Leko in de toekomst terug te zien bij een (andere) Belgische club?

TAGS  I  Antwerp  I  Club Brugge  I  Shanghai SIPG

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024