Kompany over vertrek van Doku: "Daarom moet Anderlecht hem nu verkopen"

Kompany over vertrek van Doku:
Zondag 04 oktober 2020 - 17:00   I   door Redactie

Jérémy Doku (18) staat op het punt om RSC Anderlecht te verlaten. Doku verhuist naar Stade Rennes. Een opdoffer voor Anderlecht, dat zijn beste speler kwijtspeelt. Toch heeft Vincent Kompany begrip voor de transfer.

"Ik begrijp waarom de club dit moet doen en ik begrijp ook waarom Jérémy dit een goeie keuze vindt", legt Kompany uit bij Sporza. "De situatie van Anderlecht is bekend", alludeerde de coach van RSCA op de financiële problemen binnen de club.

"Als we de ambitie hebben om in de toekomst weer te concurreren met ploegen als Club Brugge en mee te doen voor de titel, dan hebben we op dit moment geen keuze en moeten we die moeilijke beslissing nemen om Doku te verkopen."

"In de toekomst kunnen we talenten langer bij ons houden"

"Doku is onze meest talentvolle speler, maar we hebben ongelooflijk veel geluk dat er nog veel talent aan zit te komen bij de jeugd. Dat is ons geluk. Na Doku komen er nog supertalenten aan", spreekt Kompany de Anderlecht-fans ook moed in.

"Nu is de situatie wat ze is, maar in de toekomst kunnen we die talenten langer bij ons houden. Meer kan ik er niet over zeggen. Ik sta wel achter alle beslissingen. Het zijn de juiste beslissingen om sneller terug te komen waar we moeten zijn."

Poll: Begrijp jij dat Anderlecht Doku verkoopt?

TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  Stade Rennes  I  Rode Duivels

zondag 3 juli 2022

zaterdag 2 juli 2022

vrijdag 1 juli 2022

donderdag 30 juni 2022