OH Leuven zet goede periode verder en klopt Standard na sterke tweede helft

Zaterdag 12 september 2020 - 20:22   I   door Redactie

Het gaat goed bij de promovendi. Beerschot begon de competitie fenomenaal met 9 punten en nu springt ook OH Leuven naar een voorlopige vierde plek. Thuis tegen Standard zorgde Kamal Sowah diep in de tweede helft voor het enige doelpunt.

Standard begon sterk aan de eerste periode met veel drang naar voren. Iversen moest meteen enkele keren ingrijpen op pogingen van Lestienne en Oulare. Aan de overkant lieten Croizet en vooral Henry stevige kansen onbenut.

Na de pauze nam de spanning zowel op als naast het veld toe. Standard had het beste van het spel in de aanvangsfase, een hele mooie knal van Cimirot ging net over. Gavory bezorgde zijn coach Montanier veel kopzorgen, de Fransman pakte zijn tweede gele kaart na een fout op Mercier. OHL nam nadien stevig over, maar kwam niet meteen tot kansen. Tien minuten voor tijd kwam de thuisploeg wel op voorsprong. Sowah trapte de 1-0 knap binnen met een lage schuiver in de linkerhoek. Invaller Carcela probeerde de bakens nog te verzetten, maar een gelijkmaker viel niet meer. OHL boekt zo 6 op 6 en springt naar de top van het klassement, Standard ziet leider Charleroi waarschijnlijk wat verder uitlopen.

Poll: Verdiende zege voor OHL?