‘Antwerp verliest Luciano D’Onofrio mogelijk aan deze Belgische topclub’

‘Antwerp verliest Luciano D’Onofrio mogelijk aan deze Belgische topclub’
Dinsdag 04 augustus 2020 - 16:30   I   door Redactie

Royal Antwerp FC moet vrezen voor een vertrek van Luciano D'Onofrio. D'Onofrio, die op de Bosuil het meesterbrein is achter alle transfers van The Great Old, zou kunnen terugkeren naar Standard.

Zakenman François Fornieri wordt medehoofdaandeelhouder van Standard en is erg close met D'Onofrio. Eén plus één is twee en een terugkeer van D'Onofrio naar Luik zou een optie zijn. "De vriendschap van Fornieri met Luciano D'Onofrio zet de deur open voor speculaties. Logisch. De huidige sportief directeur van Antwerp woont in Luik en is de geknipte man om Standard er weer bovenop te helpen", merkt journalist Ludo Vandewalle op in Het Nieuwsblad.

"D'Onofrio heeft weinig geld nodig om een ploeg te bouwen. Antwerp-voorzitter Paul Gheysens wil geregeld zijn portefeuille opentrekken, maar D'Onofrio staat op de rem. Hij ziet het als een persoonlijke uitdaging om niet met dure transfers, maar met voetbalkennis gepaard aan zakelijk instinct geleidelijk naar de top door te stoten. Precies wat het huidige Standard nodig heeft."

Keuze van het hart

"D'Onofrio zal het komend seizoen zeker nog bij Antwerp afmaken", benadrukt Vandewalle. "Maar het wordt een strijd op het einde van het seizoen. Het wordt dansen op een koord voor Gheysens en Fornieri, want D'Onofrio zal niet voor het geld kiezen. Hij is al tientallen jaren financieel onafhankelijk. Het wordt een keuze van het hart en de macht die hij zal krijgen."

Poll: Waar zal D'Onofrio volgend seizoen actief zijn volgens jou?

TAGS  I  Standard  I  Antwerp  I  Anderlecht

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024