Stijn Stijnen op weg terug naar Jupiler Pro League: "Het moet ervan komen"

Stijn Stijnen op weg terug naar Jupiler Pro League:
Donderdag 11 juni 2020 - 07:30   I   door Redactie

Stijn Stijnen (39) wil en zal in de toekomst terugkeren in de Jupiler Pro League. De trainer van amateurclub Patro Eisden is ambitieus en wil opnieuw op het hoogste niveau werken.

Bij Patro Eisden levert Stijnen prima werk, maar de ex-doelman van Club Brugge mikt hoger. "Ik ben ambitieus. Ik mik op het allerhoogste. Eerste klasse, ooit moet het ervan komen. Maar eerst het verhaal voortzetten met Patro. Het buitenland kan de volgende stap zijn. Die optie was er al", vertelt Stijnen in Het Nieuwsblad.

"Mijn tactisch idee is simpel: een ijzeren discipline in organisatie en in balbezit wissel je van kant. Is de bal aan de ene kant, dan ligt de ruimte aan de andere. Met die twee principes kom je op ons niveau al ver. Voor mijn trainingen heb ik veel van Trond Sollied gekeerd. Herhalen, herhalen, herhalen."

"Geven en nemen"

"En in de benadering van spelers is het geven en nemen", gaat Stijnen verder. "Ik heb altijd twee programma's. Eentje bij winst, waarbij ze twee dagen vrij krijgen. Maar bij verlies door een gebrek aan mentaliteit komen ze de ochtend na de match om 7 uur uitlopen. Dan trainen we elke dag. In vijf jaar heb ik dat twee keer moeten doen."

Poll: Denk jij dat Stijnen het kan maken in 1A als trainer?

TAGS  I  Club Brugge

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024