'Volgend seizoen met 19 in JPL, inclusief deze twee érg verrassende clubs'

'Volgend seizoen met 19 in JPL, inclusief deze twee érg verrassende clubs'
Vrijdag 10 april 2020 - 11:00   I   door Redactie

Het wordt een lastige puzzel om leggen, dat is zeker. Op dit moment is het nog niet duidelijk hoe het Belgische profvoetbal er volgend seizoen uit gaat zien. Een Jupiler Pro League met 19 teams is wel een reële optie.

Door alle licentieproblemen zijn er op dit moment slechts 17 van de 24 clubs uit 1A en 1B zeker dat ze volgend seizoen profvoetbal mogen spelen. Daarnaast zijn er twee teams uit 1ste Amateur die een proflicentie hebben weten te bemachtigen: RWDM en Deinze.

In het gekste geval - en zo gek is dat misschien nog niet eens - promoveren RWDM en Deinze straks in één keer naar allerhoogste niveau in ons land. Zo is het mogelijk dat we volgend seizoen met 19 ploegen in 1A spelen, inclusief RWDM en Deinze. Dat zou straf zijn. Maar het kan.

Wat gebeurt er met Standard?

Al blijft het uiteraard afwachten op definitief uitsluitsel in de licentiezaken. Ploegen als Standard, KV Oostende en Lokeren wenden zich tot het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) om alsnog een licentie te krijgen. Als er nog enkele licenties worden toegekend, kan de Jupiler Pro League er opnieuw helemaal anders uitzien.

Ploegen met licentie voor 2020-2021:

Club Brugge, AA Gent, Antwerp, KRC Genk, Zulte Waregem, KV Kortrijk,  KV Mechelen, Eupen, Anderlecht, Charleroi, Cercle Brugge, Waasland-Beveren, STVV, OH Leuven, Beerschot, Union en Westerlo

Ploegen (voorlopig) zonder licentie voor 2020-2021:

Standard, KV Oostende, Sporting Lokeren, Moeskroen, Roeselare, Virton en Lommel

Ploegen met 1B-licentie voor 2020-2021 (*): 

Deinze en RWDM

(*) Als er te veel teams uit 1A wegvallen, kunnen Deinze en RWDM in één keer doorstoten naar 1A.

Poll: Vind jij het een goed idee om Deinze en RWDM naar 1A te laten promoveren?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024