'Beloften van Club Brugge, AA Gent en Anderlecht gaan in 1B spelen'

'Beloften van Club Brugge, AA Gent en Anderlecht gaan in 1B spelen'
Vrijdag 10 april 2020 - 09:00   I   door Redactie

Het Belgisch profvoetbal zal er volgend jaar wellicht helemaal anders uitzien. Door de licentieproblemen is het niet uitgesloten dat enkele eersteklassers over de kop gaan. Om het verdere bestaan van 1B te garanderen, gaan er mogelijk ook beloftenteams in de competitie spelen.

Het Nieuwsblad meldt dat met beloften in 1B aantreden, mogelijk de oplossing is om de competitie te redden. "Eén van de potentiële oplossingen is de introductie van de beste U21-teams van het land in 1B. Naar het voorbeeld van Nederland dus, waar de sterkste beloftenploegen al zeven seizoenen lang meedraaien in de tweede klasse. Vooral onze topclubs zijn al jaren vragende partij", schrijft de krant.

"Tot nu toe stuitte dat altijd op verzet in de ­lagere reeksen, maar de huidige crisis biedt opportuniteiten. De werkgroep die de toekomst van ons voetbal zal bepalen, krijgt het plan sowieso aangereikt als agendapunt. Club Brugge - als alternatief idee - en Genk zien het wel zitten. De postformatie van jonkies zal nog vergemakkelijken als volledige beloftenelftallen in 1B kunnen aantreden."

1B veel leefbaarder

Als beloftenteams van de Belgische topclubs in 1B mogen aantreden, kan dat ook positief zijn voor de kleine teams. "Dit opzet kan 1B een stuk leefbaarder maken. In het huidige format nemen verschillende clubs vaak te grote financiële risico's om naar 1A te stijgen. Aangezien de beloften niet zouden kunnen promoveren, vergroot voor de anderen de kans om te stijgen en een gezonder beleid te voeren", besluit Het Nieuwsblad.

Poll: Vind jij het een goed idee om beloftenteams van 1A-(top)clubs in 1B te laten spelen?

TAGS  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  Antwerp  I  Standard  I  KRC Genk  I  Anderlecht

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024