Antwerp wint strafschoppenreeks en kegelt Genk na spektakelstuk uit de beker

Dinsdag 03 december 2019 - 23:41   I   door Redactie

Antwerp heeft zich dinsdagavond na een doldwaze topper tegen KRC Genk geplaatst voor de kwartfinales van de Croky Cup. In de reguliere speeltijd en na verlengingen kon geen van beide teams het verschil maken, maar in de strafschoppenreeks trok Antwerp aan het langste eind.

Al vroeg in de wedstrijd was Antwerp op achtervolgen aangewezen. De mee opgerukte Maehle zette Hoedt in de wind met een grote brug en trapte de bal vervolgens tussen de benen van Bolat tegen de netten. Antwerp beet van zich af en na een korte onderbreking - een lichtmast had het even begeven - zorgde Juklerod aan de overkant voor de gelijkmaker.

In de tweede helft was het langs beide kanten hinken op twee gedachten: Zelf wel willen scoren, maar zeker en vast geen doelpunt slikken. In de slotfase zorgde Mbokani voor de 2-1, maar nauwelijks tien minuten later stond het alweer gelijk nadat Hoedt een voorzet voorbij zijn eigen doelman gleed.

Nog twee goals in verlengingen

Op naar verlengingen, en ook daarin was het weer Mbokani die kon scoren. Hij was goed gevolgd toen een vlam van Baby op de lat uiteenspatte. Mbokani was eerst bij de bal en tikte de 3-2 binnen. Nog was het niet gedaan, want aan de overkant duwde Ito de 3-3 binnen. Gano kon Antwerp niet veel later naar de volgende ronde koppen, maar Vandevoordt ranselde het leer met een ultieme reflex knap uit zijn doelvlak.

Mbokani doet het wéér

Na 120 spannende minuten was het vervolgens tijd voor strafschoppen. In de strafschoppenreeks begon Genk uitstekend, maar na een misser van Ito ging het de verkeerde kant uit. Ook Wouters miste nog en Mbokani maakte het af en trapte Antwerp naar de kwartfinale van de beker.