Geschillencommissie geeft opmerkelijke uitleg voor milde straf van Vanhaezebrouck

Geschillencommissie geeft opmerkelijke uitleg voor milde straf van Vanhaezebrouck
Dinsdag 24 januari 2017 - 22:00   I  

De Geschillencommissie deed vandaag zijn uitspraak omtrent de straf van Hein Vanhaezebrouck. Diens straf was opvallend mild.

Vanhaezebroeck misdroeg zich tijdens de wedstrijd tegen Anderlecht op 22 december. Hij was in alle staten toen ref Lambrechts de rode kaart gaf aan Esiti. In eerste instantie kreeg hij slechts een waarschuwing, maar daarna moest hij alsnog op de tribunes plaatsnemen. Desondanks krijgt Vanhaezebrouck enkel een voorwaardelijke schorsing en zit hij volgend weekend dus gewoon op de bank tegen Club Brugge. "Vanhaezebrouck heeft tijdens de match veelvuldig protest geuit op de wedstrijdleiding. Die kritiek manifesteerde zich in theatraal gedrag en buitensporige mimiek, de scheidsrechter werd niet persoonlijk belaagd", klinkt het bij de commissie. 

"Vanhaezebrouck heeft zich na de wedstrijd verontschuldigd, geeft blijk van schuldinzicht en geeft toe dat hij iets te fel had gereageerd. Er kan begrip opgebracht worden voor zijn emotionele reactie op de scheidsrechterlijke beslissing in verband met Esiti. Die reactie is evenmin aanvaardbaar. Bovendien stond de trainer, gezien het belang van de wedstrijd, onder grote druk. De commissie neemt aan dat dit gedrag zich niet meer zal herhalen, waardoor een uitstel aangewezen is."

TAGS  I  hein vanhaezebrouck  I   aa gent

maandag 4 december 2023

zondag 3 december 2023

zaterdag 2 december 2023

vrijdag 1 december 2023

donderdag 30 november 2023