Genk dankt flitsende Bailey, Eupen verspeelt voorsprong

Zaterdag 29 oktober 2016 - 21:55   I

Het was nog even bibberen op het einde voor RC Genk, maar het hield de punten thuis tegen Westerlo. Leon Bailey was de uitblinker met twee knappe assists. Lokeren hield Eupen in extremis nog op een gelijkspel. Runar Kristinsson stond nog niet aan de zijlijn, Arnor Vidarsson nam voorlopig nog de honneurs waar.

Genk - Westerlo 2-1

54' Pozuelo 1-0, 66' Karelis 2-0, 81' Molenberghs 2-1

In de beginfase was Westerlo de gevaarlijkste ploeg met kansen voor Ganvoula en Rommens. Genk-doelman Bizot moest daarna ook nog een goede reflex in huis hebben op een kopbal van Heylen. Pas vlak voor rust liet Genk zich eens zien: na een vrije trap van Bailey was er wat geharrewar in het strafschopgebied, maar Westerlo-doelman Van Langendonck kon zich uiteindelijk meester maken over de bal.

Pas in de tweede helft kon Genk afstand nemen van de rode lantaarn. Bailey en Pozuele combineerden knap, die laatste werkte af met een lekkere knal. Het hek was nu van de dam en Karelis gaf de doodsteek aan Westerlo met een intikker. Toch leek Westerlo zich niet gewonnen te geven. In de slotfase milderde Molenberghs nog met een rake kopbal.

Eupen - Lokeren 2-2

20' Onyekuru 1-0, 42' Terki 1-1, 78' Sylla 2-1, 88' Straetman 2-2

De thuisploeg kwam al snel op voorsprong. Onyekuru werkte fraai af. Eupen domineerde de wedstrijd al vanaf het begin en dus was die voorsprong verdiend. Bijna was er de 2-0 met Sylla, maar het doelpunt viel aan de overkant: na een mooie actie van De Ridder op links moest Terki slechts binnentikken.

Na rust bleven beide ploegen er stevig voor gaan. Het was de thuisploeg die het laken naar zich toe trok na een heerlijke combinatie tussen Onyekuru en Sylla. Die laatste krulde de bal erg knap in doel. Eupen leek zo af te stevenen op een overwinning, maar kreeg toen nog een vreemd doelpunt tegen. Bij een Lokerse hoekschop wordt er geappelleerd voor handspel door de Lokeren-spelers, Straetman maakte gebruik van de verwarring door de 2-2 binnen te knallen.