Pijnlijke details over Vanhaezebrouck bij Anderlecht uitgelekt

Pijnlijke details over Vanhaezebrouck bij Anderlecht uitgelekt
Vrijdag 08 maart 2019 - 19:35   I   door Redactie

Hein Vanhaezebrouck werd in december van vorig jaar ontslagen bij RSC Anderlecht. De tegenvallende resultaten nekten de West-Vlaamse oefenmeester. In een interview met Het Nieuwsblad blikt Ryota Morioka terug op zijn tijd onder Vanhaezebrouck. De Japanner heeft niet één goed woord over voor de trainer.

"Een mislukking? Niet in mijn ogen. In mijn eerste half jaar was ik goed voor zes goals en drie assists, maar daarna veranderde alles", steekt Morioka van wal. "Hein Vanhaezebrouck maakte van mij een robot. Op het veld moest ik op den duur aan zoveel tactische richtlijnen denken - die bal verplicht naar de flank , die looplijn volgen, dan die zone afdekken - dat ik blokkeerde. En ik was niet de enige. Veel spelers verloren zo hun vertrouwen.”

Vanhaezebrouck verweet Morioka dat hij zijn motor niet groot genoeg was. "Dat is nog zo'n ding van Hein: rennen", gaat de middenvelder verder. "Tijdens de zomer had ik mijn individuele programma gevolgd. Normaal gezien bouw ik mijn conditie dan verder op tijdens de voorbereiding, maar bij Vanhaezebrouck moet je al honderd procent zijn vanaf de eerste dag."

"We vroegen ons af of we in het leger zaten"

"Hij stak zoveel loopwerk in die trainingen dat we ons afvroegen of we in het leger zaten", pakt Morioka nog uit met een pijnlijke anekdote over Vanhaezebrouck. "We riskeerden ook spierblessures. Dat gevoel had ik nooit elders. Bij Waasland-Beveren met Clement bijvoorbeeld waren we fysiek ook goed, terwijl we heel vaak trainden met de bal.”

Poll: Vind jij Vanhaezebrouck een goede trainer?

TAGS  I  Anderlecht  I  AA Gent  I  sport  I  voetbal

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024