Snelt Anderlecht Vanden Borre opnieuw ter hulp?

Snelt Anderlecht Vanden Borre opnieuw ter hulp?
Dinsdag 10 januari 2017 - 17:54   I  

Vandaag raakte bekend dat Anthony Vanden Borre zijn schoenen definitief aan de haak hangt. Hij zou het fysiek en mentaal niet meer kunnen opbrengen om profvoetballer te zijn.

Anderlecht-manager Herman van Holsbeeck reageerde inmiddels al op het nieuws. "Ik heb vanochtend een telefoontje gekregen van Jean-François Lenvain (hoofd van sociale cel, red.), die een goed contact heeft met Anthony", vertelt hij aan HLN. "Hij vertelde me dat Vanden Borre zich niet meer kon opladen voor profvoetbal. Fysiek noch mentaal. Zijn contract bij Anderlecht loopt nog tot 2018. Volgende week zullen we een onderhoud hebben om de ontbinding ervan te bespreken."   

De beslissing van Vanden Borre komt toch als een verrassing voor Van Holsbeeck. "In het begin van het seizoen speelde hij weer bij Montpellier. Het zag ernaar uit dat hij opnieuw gelanceerd was. Als je nu hoort dat hij definitief wil stoppen, is dat toch een shock."

Anderlecht is wel van plan hem te helpen. Spelen zal hij niet meer doen, maar de club wil hem op mentaal vlak oplappen. "We zullen eerst bekijken in welke mentale staat Anthony zal zijn tijdens ons gesprek. Ik wil horen hoe hij zelf zijn leven na het voetbal ziet. Of we hem zullen helpen? Kijk, we zijn allemaal mensen. En Anthony blijft een kind van het huis. Ik zal samen met de voorzitter bekijken wat we eventueel voor hem kunnen doen. We willen hem zeker helpen in zijn leven zonder voetbal, als die kans zich voordoet."

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024