“Modric is laatste Gouden Bal-winnaar ooit, verkiezing moet ophouden”

“Modric is laatste Gouden Bal-winnaar ooit, verkiezing moet ophouden”
Dinsdag 11 december 2018 - 22:20   I   door Redactie

Luka Modric mocht dit jaar de Gouden Bal in ontvangst nemen, de prijs voor de beste voetballer ter wereld van dat jaar. Als het aan Jan Mulder ligt, was het alvast de laatste keer ooit. Hij sluit zich aan bij de mening van Sven Kramer: afschaffen die handel!

“De Nederlandse schaatser Sven Kramer, die honderd keer na elkaar wereldkampioen werd, antwoorde op de vraag wie hij sportman van het jaar vindt: ‘Wat doet dat er nog toe’. En gelijk heeft hij. Dat onverdraaglijk stijf gepresenteerde onbeholpen eerbetoon dat meestal uitdraait op een belediging van de laureaat. Laten we er mee ophouden.”

“De tijden zijn veranderd. De sociale media zijn veel sterker dan de prijzen zelf. Wanneer Cristiano Ronaldo wegblijft van het gala van de Gouden Bal, omdat Luka Modric wint, gaat alle aandacht naar het Twitteraccount van Ronaldo."

"De gala’s zijn ook te commercieel. De sponsoren willen steeds meer prijzen, talent van het jaar, trainer van het jaar, doelman van het jaar, team van het jaar en straks ook supersub van het jaar. En dat ook allemaal een keertje voor de afdeling vrouwen ook natuurlijk", besluit Mulder in Humo.

 

Poll: Ben je het eens met Mulder?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  RC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot-Wilrijk

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024