Vanhaezebrouck reageert voor het eerst op alle kritiek en haalt uit

Vanhaezebrouck reageert voor het eerst op alle kritiek en haalt uit
Zaterdag 07 januari 2017 - 07:14   I   door Fabian Morren

Hein Vanhaezebrouck heeft voor het eerst gereageerd op de kritiek van de voorbije weken. Hij trok fel van leer tijdens de wedstrijd tegen Anderlecht. Vervolgens besloot hij te zwijgen en tegen RC Genk kwam hij amper van de bank.

"Ik heb daar bewust een andere rol ingenomen. Mijn groep en staf wisten ervan - ik had hen vooraf op de hoogte gebracht. 'Jongens, deze wedstrijd ga ik mij rustig houden en niet te veel rechtstaan. Peter (Balette, assistent-coach, red.) zal de coaching op zich nemen'", aldus Vanhaezebrouck in Het Laatste Nieuws.

"Waarom? Omdat ik uitgesloten werd tegen Anderlecht. Het leek me logisch dat ik toen geen interviews gaf. Nadien heb ik zelf beslist om die lijn door te trekken tot in Genk. Kijk, ik heb mijn reacties tegen Anderlecht. herbekeken. Ik vond... (zoekt de juiste woorden) dat ik iets te fel gereageerd heb. Zonder het agressief te noemen. Ik heb mezelf daarom een soort straf opgelegd."

"Ook al had ik volkomen gelijk, als je naar de reden kijkt waarom ik zo reageerde. Zoals meestal, hé. Als ik weet dat ik ongelijk heb, ga je me niet zien discussiëren. Dan steek ik mijn duim op naar de ref. Of ik toon voor welke ploeg de inworp is. Ik ben daar redelijk zeldzaam in. De meeste trainers claimen elke ingooi."

"Maar wat voor een zever ik allemaal gehoord en gelezen heb... - niet bij jullie welteverstaan. 'Hij vlucht.' 'Hij komt alleen maar buiten als het goed gaat.' Jongens toch. Ik ben één van de meest bereikbare coaches in ons land, zeker als het minder goed gaat. Nu, bepaalde mensen moeten gewoon commentaar geven, wat er ook gebeurt."

TAGS  I  Hein Vanhaezebrouck  I   AA Gent

zaterdag 26 november 2022

vrijdag 25 november 2022

donderdag 24 november 2022