Vandenbempt stelt enorm probleem vast: “Dit is een bijzonder slecht signaal”

Vandenbempt stelt enorm probleem vast: “Dit is een bijzonder slecht signaal”
Maandag 22 oktober 2018 - 09:01   I  

Het Belgische voetbal heeft de voorbije dagen en weken al enorm te lijden gehad onder het schandaal rond fraude, witwaspraktijken en matchfixing dat uitbrak. Afgelopen vrijdag kwam daar nog eens bovenop dat onder meer Wesley Moraes en Mehdi Carcela en co na een lange procedureslag wegkwamen zonder schorsing.

Al meer dan twee maanden heerste er een juridische discussie rond de inmiddels beruchte indicatieve tabel. Verschillende clubs kaartten aan dat hun spelers niet konden gestraft worden omdat de indicatieve tabel nooit was goedgekeurd op een vergadering van de Pro League. De Geschillencommissie Hoger Beroep van de Belgische Voetbalbond (KBVB) besliste afgelopen vrijdag dat de spelers in kwestie definitief zijn vrijgesproken.

Commentator Peter Vandenbempt vindt het hele verhaal een grote klucht. “Ik moet zeggen: écht goed gedaan van de Geschillencommissie Hoger Beroep. Een gevoel voor perfecte timing ook, zo midden in het wantrouwen en de verdachtmakingen die rond het voetbal hangen”, klinkt het cynisch bij Radio 1.

"Het is niet correct"

“Snel afgehandeld ook. Die rode kaarten dateren immers nog maar van augustus en we zijn nu nog niet eens november”, doet Vandenbempt er nog een schepje bovenop. “De fout ligt evenwel initieel bij de clubs. Zij hebben de schorsingen aangevochten omwille van procedurefouten. Enkele wijze juristen hebben op die manier ook willen aantonen dat alle schorsingen van de voorbije jaren onreglementair zijn."

"Het zou nog eens een fijne chaos zijn mochten al die benadeelde clubs met hun benadeelde spelers daar achteraan gaan. Dat gaat niet gebeuren, maar de beslissing is gewoon een bijzonder slecht signaal. Het is niet correct. Maar goed: gezien de zorgen in ons voetbal is het misschien ook niet meer dan een fait divers”, besluit Vandenbempt.

Poll: Hadden de spelers in kwestie een schorsing moeten krijgen?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  RC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot-Wilrijk

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024